Wat houd een trimbehandeling in?

Als eigenaar bent uw verantwoordelijk voor het welzijn van uw hond en daar hoort het onderhouden en verzorgen van de vacht van uw hond zeker bij. Echter soms is alleen uw goede zorg niet voldoende. Voor het behoud van een gezonde huid en het in model brengen van de vacht, is het voor veel honden noodzakelijk om met enige regelmaat een trimsalon te bezoeken. Hoe vaak uw hond naar de trimsalon moet is afhankelijk van het vachttype van uw hond en hoe goed u thuis de vacht kunt onderhouden. 

Ook de kortharige hond  (bv. de labrador retriever) is een veel geziene gast in de trimsalon omdat deze flink kunnen verharen. Met de was- en blaasmethode kan al het losse en dode haar (wat op dat moment los zit) worden verwijderd. Echter moet u bedenken dat hoe korter de haren, hoe sneller de cyclus van de vachtwissel kan zijn. Voeding en invloeden van buitenaf kunnen het verharen sterk beïnvloeden. 

Een trimbehandeling wordt vaak gezien als luxe, maar is pure noodzaak! 

Wanneer u met uw hond bij AHC Hundesalon komt krijgt uw hond een complete trimbehandeling, afgestemd op de structuur en vachttype van uw hond. Afhankelijk van het type vacht van uw hond kan trimmen inhouden het: scheren, knippen / effileren, plukken / strippen, ontwollen, wassen, kammen en/of borstelen. Bij een complete behandeling hoort standaard het wassen, föhnen en indien nodig de nagels knippen van uw hond. Welke trimtechniek op uw hond van toepassing is, is afhankelijk van de vachtsoort van uw hond. Vaak worden er ook diverse trimtechnieken gecombineerd. 
De anaalklieren legen en het verwijderen van de haren in gehoorgang is sinds 2016 een taak van de dierenarts!  Voor deze handelingen zullen wij u dan ook altijd doorverwijzen naar de dierenarts! 

 

Het kan, zowel in de zomer als in de winter, voorkomen dat wij bij uw hond parasieten constateren. Vlooien op uw hond zullen wij met een anti vlooienshampoo bestrijden, teken zullen wij met een speciale tekentang verwijderen. Wij zullen u als eigenaar informeren en advies geven over het voortzetten van de bestrijding van parasieten.

 

Behandelingen:

Knippen / Effileren

Bij deze behandeling wordt de vacht van uw hond in model geknipt. Het model wordt afgestemd op het hondenras en op uw wensen.                               

Plukken / Strippen

Bij honden die geplukt worden wordt de dode bovenste laag haar verwijderd. Deze behandeling wordt toegepast op ruwharige rassen. 

Scheren

Indien u als eigenaar de voorkeur geeft aan een makkelijk te onderhouden kort model kan uw hond in model geschoren worden als de vacht hier geschikt voor is. 

Ontwollen / Rui behandeling

Bij de meeste honden vindt 2 tot 4 keer per jaar een rui periode plaats waarbij de hond een deel van de vacht verliest.                      

Ontklitten / Borstelen

Het verwijderen van klitten  of vilt uit de vacht is een niet plezierig, tijdrovende klus, en kan soms pijnlijk zijn voor uw hond. Meestal is kort scheren een betere optie

IN DE WINTER:

De meeste hondenbezitters weten niet dat het trimmen van zijn/haar hond ook in de winter noodzakelijk is. Uit onwetendheid wordt de trimbehandeling van hun hond dan in de winter uitgesteld. Vaak heeft dit als gevolg dat de vacht van de hond in de klit/vilt raakt waardoor de vacht niet goed kan functioneren bij warme en koude, waarbij klitten/vilt bovendien erg pijnlijk kunnen zijn voor uw hond. 

 

Zodra de temperatuur in de herfst/winter afneemt ontstaat de zorg, dat het te koud is om de hond een trimbeurt te geven. Als reactie hierop wordt de vacht van de hond in de winter vaak lekker lang gehouden. Helaas werkt dit juist vaak averechts.
Mede door het slechte weer, regen en sneeuw bijvoorbeeld, maar ook door de (vloer)verwarming gaat een lange vacht juist sneller klitten en heeft daardoor juist meer verzorging nodig. Een hond heeft eerder last van vocht dan van kou. Een ander nadeel van een lange natte vacht is dat er veel troep in blijft hangen zoals zand/modder, kleine takjes en blaadjes waardoor de vacht gemakkelijk in de klit raakt. Als u buiten in de kou met de hond in beweging blijft zal uw hond met een kortere vacht het niet koud krijgen, wel als hij stilstaat in de kou! Ook krijgt de hond tijdens de winterwandeling  vaak een (regen)mantel aan. Het dragen van de mantel kan door de wrijving met de vacht ook voor klitten zorgen.

 

Als u de vacht van uw hond ondanks alles toch liever niet korter wilt, Is het misschien handig om de hond een keer voor een zogenaamde "tussenbeurt" naar AHC Hundesalon te brengen. Wij zullen hierbij na het wassen/föhnen, de voetjes, ogen en intiem bereik vrij knippen en uiteraard checken of het nodig is de nagels te knippen.  Een schone klitvrije, onderhouden vacht maakt het borstelen thuis weer een stuk makkelijker. 

Stel de afspraak voor uw hond in de wintermaanden dus zeker niet uit. Extra onderhoud is juist aan te bevelen!

 Contact:

Grebbenweg 83              

47574 Goch-Hassum

+49 (0)170-3539813           

+31 (0)6-47199520

info@ahc-hundesalon.com


Openingstijden:

maandag - vrijdag

van 8.00-17.00 uur


Social Media: