Puppy wenbeurt

Wanneer beginnen met de vachtverzorging van uw pup?

Het beste is uw pup vanaf jongs af aan, aan de vachtverzorging te laten wennen. Zet uw pup hiervoor het liefst op een tafel of ga bij hem op de grond zitten en laat uw pup eerst de borstel en kam bekijken en onderzoeken. Laat daarna uw pup rustig wennen aan het borstelen en kammen van zijn of haar vacht. Gebruik altijd eerst de borstel en daarna de kam om te controleren of er geen klitten meer in de vacht zitten. Tijdens het wennen beloont u uw pup regelmatig bij het toelaten van het borstelen. Laat uw pup tijdens het wennen nooit bijten in de borstel en kam.
Begin met een paar minuutjes en bouw de tijd dat u met de vachtverzorging van uw pup bezig bent op. Zorg dat u degene bent die de behandeling beëindigt. Vergeet hierbij ook niet de pup onder de buik, in de liezen en oksels te kammen/borstelen. Ook een poot optillen om de binnenkant te kammen/borstelen hoort bij het wennen. Indien uw hond lange haren aan de snuit heeft, een baard/snor, is het zeer wenselijk dat u uw hond leert dat hij of zij daaraan vastgehouden wordt. Dit is namelijk voor ons het zogenaamde handvat, wanneer wij het hoofdje van uw hond moeten knippen!

 

De eerste keer in de trimsalon:

Uw pup wordt op de trimtafel gezet en ik kijk hoe uw pup op de borstel en kam reageert. Ondertussen laat ik uw pup aan de geluiden van de tondeuse en schaar wennen. Ook het geluid van kletterend water in het bad en van de föhn/waterblazer mogen in het wen proces niet ontbreken. De nageltjes en oren worden gecontroleerd en ook kijk ik even naar de tandjes.
Ik geef u, als eigenaar, advies over het gebruik van de juiste materialen en ik leg uit hoe u het beste de vacht van uw pup kunt verzorgen.

Ook uw kortharige pup zie ik graag voor een puppy wenbeurt in de salon komen!

De eerste indruk en ervaring van de pup is belangrijk. Een gewenning duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en dit is meer dan genoeg voor de pup zijn eerste kennismaking. De pup maar ook zeker wij als trimster zullen er de rest van zijn/haar honden leven baat bij hebben want ook hier geld “jong geleerd, is oud gedaan”

Een puppy wenbeurt is helemaal gratis (tot de leeftijd van 12 weken) Ik maak er graag tijd voor vrij! contact:

Grebbenweg 83              

47574 Goch-Hassum

+49 (0)170-3539813           

+31 (0)6-47199520

info@ahc-hundesalon.com


Openingstijden:

maandag - vrijdag

 van 8.00-17.00 uur


social media: